Barbatul potrivit

Barbatul potrivit

“Un tanar si-a intrebat intr-o zi tatal:

-Tata, cum voi putea fi sigur ca am gasit femeia potrivita?

Cu un suras plin de subintelesuri, tatal i-a raspuns:

– Dragul meu, nu trebuie sa fii preocupat sa gasesti femeia potrivita. Tot efortul tau trebuie sa fie pentru a deveni barbatul potrivit.” 

Mi-am amintit aceasta parabola intr-una din zilele trecute cand am avut o conversatie cu nepotul meu adolescent dupa ce i-am spus ca sunt mandra de el. Mi-a multumit – dar a vrut sa stie de ce sunt mandra de el. I-am amintit doua situatii recente, una in care a dat dovada de curaj si alta in care a actionat cu responsabilitate. I-am amintit felul in care si-a invins frica si a facut ceea ce trebuia pentru ca ceilalti sa fie in siguranta. Dar nu am uitat sa-i spun ca a-ti recunoaste si invinge emotiile e un gest pur de de curaj si doar un barbat adevarat e capabil sa faca un astfel de gest. Mi-a raspuns simplu: “Stii, Gina, incerc destul de mult sa-mi depasesc limitele.”

Am zambit cu incredere, asa cum o fac de fiecare data cand vad in nepotii mei tinerii barbati ce devin si imi spun deseori ca sunt sanse ca ei sa faca parte dintr-o generatie ce va restabili echilibrul firesc intre sexe. Acel echilibru in care barbatii sunt barbati iar femeile sunt femei iar barbatul potrivit si femeia potrivita nu mai sunt un mit demodat, din vremurile in care lucrurile si relatiile nu se aruncau ci se reparau atunci cand erau “defecte”. In care barbatul este purtatorul fortei si al sigurantei iar femeia a emotiilor si grijii intelese si asumate.

Am vazut atat de mult in jurul meu roluri inversate incat scenariile in care barbatul e in salonul de infrumusetare in timp ce femeia schimba roata la masina nu mai mira pe multi. Eu insami sunt o femeie care schimba roata la masina si care aude de la toti: “pai tu poti!”.

Pretul pentru a putea prea multe este uneori asumarea a si mai mult.

 

Gina Butiuc

sursa foto: aici

 

 

*Toate articolele publicate pe 40pluswoman.ro sunt proprietatea autorului. Nici un articol nu poate fi copiat, integral sau partial, fara acordul scris al acestuia,  mentionarea sursei si respectarea conditiilor impuse de acesta .

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Lasa un comentariu:

*