Despre fericire

Despre fericire

In general, se spune ca sunt preocupati de fericire cei care nu sunt fericiti. Ca, de regula, investim atentia, preocuparile si energia noastra in ceea ce ne lipseste.

Cu toate astea, la un moment dat cand am facut un “studiu” aleator printre prieteni si membri de familie, marea majoritate mi-au raspuns ca sunt fericiti! Desigur, am fost teribil de surprinsa, inclinam sa cred ca  cei mai multi dintre ei vor spune ca nu sunt fericiti. Cunoscandu-i bine, le stiam framantarile, grijile, neimplinirile. De fapt, unul singur a spus ca e nefericit si, cu toate ca are o sotie care mereu ii face pe plac, un copil superb si sanatos, o afacere ce infloreste – mica, e drept, dar infloritoare – el era nefericit. Motivul?! Nu castiga suficient de mult. Am fost destul de surprinsa. Chiar de la el nu ma asteptam sa fie nefericit. Poate eram “multumita” cu varianta “nu sunt fericit” – dar “nefericit” mi s-a parut cam mult.

El a fost printre ultimii “chestionati”. Toti ceilalti erau fericiti. Unii fiindca aveau intelegere si armonie acasa, altii fiindca toti ai lor erau sanatosi, un altul mi-a spus ca e fericit fiindca dupa divort a intalnit o femeie care e cu adevarat potrivita pentru el, altcineva a intins mana aratandu-mi clientii zambitori din magazinul lui. O doamna mi-a spus ca, la sfarsitul unei zile grele, cand se simte golita de energie, momentul in care fetele ei se strecoara in pat langa ea si-i povestesc deodata ce au facut peste zi e de nepretuit iar ea e fericita fiindca e sanatoasa sa se poata intoarce la aceste scene de iubire. Altcineva a asociat fericirea cu expresia de pe chipul barbatului ei in momentul in care intra in casa.

M-am intrebat ce anume ma face pe mine fericita. Mai mult decat frunza ingalbenita de atingerea toamnei ce-mi mangaie picioarele ca o aripa magica in caderea ei. Mai mult decat nuantele albastre si mov ale cerului intr-o dimineata inghetata de iarna. Mai mult decat visul urmat cu dedicare si disciplina si implinit ca o rasplata pentru cumintenie.

Raspunsul e, mereu, in caldura celor pe care-i iubim. In vorbele nerostite fiindca nici un cuvant din lume nu are intesitatea iubirii.

Acolo e fericirea. Si in intelepciunea de a te bucura de ceea ce ai, in loc sa fii nemultumit de ceea ce-ti lipseste.

 

Gina Butiuc

sursa foto: aici

 

 

*Toate articolele publicate pe 40pluswoman.ro sunt proprietatea autorului. Nici un articol nu poate fi copiat, integral sau partial, fara acordul scris al acestuia,  mentionarea sursei si respectarea conditiilor impuse de acesta .

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Comments

  1. Imi place blogul tau si citesc ce scrii cand am ocazia. L-am descoperit pe internet.
    Legat de fericire trebuie sa intelegi ca multi nu vad dincolo de lucrurile materiale, imediate care au un folos pe termen scurt. Perspectiva fericirii insa este cu totul altceva si se pare ca unii din prietenii tai au descoperit-o.

  2. A fi sau a nu fi fericit este o alegere si depinde foarte mult de ceea ce iti doresti sa ti se intample in viata.

  3. Daca ai sanatate si o familie frumoase si sanatoasa trebuie sa fii fericit. Nu ai de ce sa nu fii daca totul este dat in viata ta.

  4. fiecare persoane trebuie sa isi gaseasca/creeze fericirea, nu poate sa ne aduca cnv fericirea daca nu stie ce vrem

  5. Fericirea este o optiune personala si un act de curaj.

  6. Despre fericire, poti scrie o carte sau doar un nume. Inainte de a fi o stare, fericirea e o alegere. Alegi sa te extaziezi in fata unui mugur sau in fata unui morman de bani. Din proprie experienta, stiu ca, muguri, bani sau orice altceva inseamna doar fericire ce trebuie impartita. Impartita cu fericirea cea mare.

  7. Ne trăim tinerețea cu atâta frenezie și fără pretenții încât toate iubirile și melodramele ei nu ne pun întrebări despre fericire. O trăim doar. Trăim fericirea de a fi și atât. Apoi vine un timp când, privim mai des în oglindă, căutînd cu nostalgie în adîncul sufletului acele clipe cărora acum le spunem înțelepciune, iubire, frumusețe. Și, da! Putem fi fericiți că încă suntem aici, că ni s-a dat acest dar, de a trăi toate sentimentele posibile ale acestei vieți într-un mare exercițiu de iubire !

Trackbacks

Lasa un comentariu:

*