Precum femeile Sudului

Precum femeile Sudului

Probabil fiecare dintre noi avem undeva in apropierea noastra acel tip de femeie pe care o privim cu admiratie fiindca nu s-a lasat doborita indiferent ce greutati ar fi avut de infruntat in viata. Acel tip de femeie ce pare de o fragilitate nemaiintalnita insa e rezistenta ca o stanca.

Si tot ca o stanca de statornica. Stii ca va fi acolo orice s-ar intampla. Stii ca rareori va ridica tonul chiar daca sufletul ei e sfaramat in mii de cioburi. Stii ca te va critica intotdeauna cu blandete ca sa intelegi ce trebuie sa schimbi, nu ca sa fii ranit. Stii ca locul tau in sufletul ei e de nestramutat chiar daca trec luni fara sa fi schimbat un cuvant.

Stii ca e precum axiomele si ca nu mai e nevoie sa-ti demonstreze dragostea, grija ori atasamentul ei. Atatea fapte in atatia ani le-au demonstrat.

Eu o cunosc de 30 de ani si as putea spune ca este ceea ce oricine viseaza sa gaseasca intr-o prietena. Deseori privind-o m-am dus cu gandul la femeile Sudului, renumite pentru gingasia si fragilitatea lor insa capabile sa conduca familia si sute de oameni cu o mana de fier. Femei ce au trecut cu gratie prin viata – a lor si a celorlalti – insa in urma lor au ramas lucruri durabile si bine facute.

Daca ai norocul de a avea in apropierea ta o astfel de femeie, fie ca ti-e mama, sora, prietena sau o simpla cunostinta, fii recunoscatoare. Si arata-i recunostinta ta fiindca, pana la urma, chiar si stancile au nevoie, la randul lor, fiecare de stanca ei.

 

pentru prietena mea draga…

 

Gina Butiuc

sursa foto: aici

 

 

*Toate articolele publicate pe 40pluswoman.ro sunt proprietatea autorului. Nici un articol nu poate fi copiat, integral sau partial, fara acordul scris al acestuia,  mentionarea sursei si respectarea conditiilor impuse de acesta .

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Comments

  1. foarte frumos articolul!
    si este si cartea mea preferata! 🙂

Lasa un comentariu:

*