De ce ai nevoie de schimbare de look

De ce ai nevoie de schimbare de look

O frizura noua, un alt tip de machiaj, o improspatare a stilului vestimentar sau, poate chiar o noua atitudine – de unde vine aceasta nevoie de schimbare?

De cele mai multe ori vine din rutina. De fapt, din dorinta de a renunta la rutina. Din nevoia de a da un refresh vietii noastre iar pasul cel mai facil e acela de a actiona asupra formei. O schimbare de look poate aduce mai multa incredere, o senzatie de prospetime si placere in momentul in care te privesti in oglinda. Te simti revigorata, iti da un tonus ce poate constitui premisa altor schimbari pe care vrei sa le operezi in viata ta. Surprinderea si admiratia celor din jur pot si ele contribui la sporirea sentimentului de incredere.

Uneori simti ca a trecut timpul peste tine si ai sentimentul ca unele din aceste batalii nu au fost in avantajul tau. Ai vrea sa stergi urmele lasate pe chipul sau pe trupul tau. E bine daca schimbarea pe care o faci iti improspateaza chipul si sufletul. Ai grija, insa, ca din dorinta de a inlatura semnele trecerii timpului sa nu exagerezi si sa cazi in ridicol.

Alteori nevoia de schimbare vine dupa episoade dramatice din viata ta. Sunt schimbarile cele mai necesare – dar si cele mai periculoase. In momentele de impas emotional femeia intotdeauna simte nevoia sa “lucreze” asupra imaginii sale. E bine pentru psihicul tau sa te ingrijesti mai mult in aceste perioade decat o faci mod obisnuit, e extraordinar sa faci sport si sa iti schimbi regimul alimentar cu unul mai sanatos, sa incluzi in rutina zilnica practici spirituale (oricare ar fi ele, fie ca e vorba de meditatie sau rugaciune) toate acestea avand ca efect un spirit mai echilibrat. Asta se va oglindi in scurt timp pe chipul tau si in starea ta de spirit. Evita, insa, schimbarile radicale de look in aceste momente. E posibil ca tocmai din cauza instabilitatii emotionale efectul sa nu fie unul pozitiv iar dupa o zi sau doua sa regreti interventia facuta. De aceea, in aceste perioade e important sa-ti pastrezi moderatia si sa inclini balanta spre schimbari interioare ce au ca efect echilibrarea ta pe termen mediu si lung. Schimbarile exterioare ar trebui urmate cu pasi mici.

Episodul numit “menopauza” e inca abordat de multe ori in soapta in societatea noastra. Fiecare femeie trecuta de 40 de ani incepe insa sa se gandeasca la aceasta etapa, mai mult sau mai putin apropiata. Schimbarile hormonale ce se produc in organismul tau determina o suita de modificari in aspectul tau exterior dar, mai ales, in echilibrul tau emotional, in modul in care te percepi. Este momentul in care femeia vede in fata ochilor cu claritate pierderea statutului de femeie tanara si, in multe cazuri, pragul este unul dificil de trecut. Apare apetitul pentru culorile stridente si articole vestimentare provocatoare, excese in machiaj si coafura, o atitudine ce poate parea, la randul ei, provocatoare. In alte situatii, pe fondul depresiei instalate, se poate instaura neglijenta in aspectele exterioare, prferinta pentru nonculori sau culorile terne fapt ce va amplifica si mai mult starea de spirit negativa. Trebuie bine inteles faptul ca menopauza nu e o boala si ca se poate trai extrem de frumos si dupa instaurarea ei. Este important ca acest fenoment sa fie bine cunoscut si abordat cu echilibru. Incearca sa operezi cu moderatie schimbarile de imagine in aceasta perioada extrem de delicata si bazeaza-te pe faptul ca deja ai ajuns sa te cunosti suficient de bine incat sa ai incredere in tine insati.

Si, cel mai pretios lucru, nu mai ai nevoie de confirmari exterioare.

 

Gina Butiuc

sursa foto: aici

 

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Lasa un comentariu:

*