In primul rand, iubeste-te pe tine

In primul rand, iubeste-te pe tine

Stii: ca sa primesti iubire, ofera iubire. Iar daca te iubesti pe tine esti de doua ori castigata: ai oferit si ai primit. Si nu te poti astepta ca altcineva sa te iubeasca, sa te placa si sa te aprecieze atata timp cat tu nu te placi, nu te apreciezi si nu te iubesti.

Lasa deoparte cursa in care esti cu tine insati pentru a-ti demonstra ca esti mai buna, mai frumoasa, mai slaba, mai competenta, mai rapida, mai talentata sau mai-oricum te-a convins societatea ca trebuie sa fii. Din competitia asta nu poti iesi decat obosita.

Sigur, vei spune in timp ce citesti aceste randuri ca e nevoie de provocare si competitie pentru a evolua. Gresit. E nevoie de iubire si de visuri pentru a evolua. De compasiune, de acceptare si intelegere. Astfel se obtine evolutia reala, autentica, durabila.

Iesi cu prietenele, savureaza o felie de pizza, un pahar de vin sau o prajitura de vis fara sa te gandesti la calorii . Daca nu ai prietene, fa o vizita unei alte femei singure. Gateste pentru familie – nu din obligatie, fiindca trebuie hraniti, ci cu dragoste. Iesi in natura, saluta soarele si imbratiseaza pamantul. Priveste in sus. La propriu. Deschide intr-o seara o sticla de sampanie cand ai avut o mica reusita – sau fara nici un motiv, doar pentru a multumi ca esti in viata. Sarbatoreste-ti viata, cu bune si cu rele, cu oameni dragi dar si cu sansa extraordinara de a fi doar tu cu tine. Inceteaza sa te mai invinovatesti pentru cele rele. Rasfata-ti trupul si sufletul – fiindca, daca nu o faci, sufletul tau moare incet. Iubeste-l pe cel de langa tine – dar, in primul rand, iubeste-te pe tine.

Pana la urma, tu esti cel mai de pret om din viata ta, care va fi mereu langa tine sa te sustina, sa te apere, sa te sfatuiasca.

Si sa te iubeasca.

 

Gina Butiuc

sursa foto: aici

 

 

*Toate articolele publicate pe 40pluswoman.ro sunt proprietatea autorului. Nici un articol nu poate fi copiat, integral sau partial, fara acordul scris al acestuia,  mentionarea sursei si respectarea conditiilor impuse de acesta .

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Comments

  1. Multumesc, o zi binecuvantata!!
    Maria

  2. Cel mai important lucru este sa ne iubim pe noi insine, e cel mai important lucru, sa ne acceptam asa cum suntem si sa fim fericiti ca suntem asa

  3. Un articol de la suflet, pentru suflet.
    Felicitari pentru articol, Gina!
    Te imbratisez cu sufletul

  4. Foarte bun articolul!

Lasa un comentariu:

*