O data in viata as vrea sa…

O data in viata as vrea sa…

Cu cativa ani in urma, impreuna cu niste tineri creativi am initiat in orasul in care traiam un proiect inedit. L-am intitulat “Om in Lucru” fiindca ne-am gandit la efortul pe care il depune fiecare cu sine insusi pentru a deveni mai bun. Pentru a-si atinge visele. Intr-un spatiu generos de pe artera pietonala a orasului, printre materiale de constructii si bucati de moloz, am expus uriase panouri pe care i-am invitat pe trecatori sa dea glas visului lor cel mai puternic. Acelui vis pe care nu indraznesc sa-l exprime in cuvinte. Acelui vis care, exprimat in cuvinte, ar veni in completarea lui: “O data in viata as vrea sa…”.

Sute de trecatori s-au oprit pret de cateva minute provocati sa asculte copilul din ei. Sa asculte glasul ce nu e ingenuncheat nici de esec, nici de ingijorare, nici de frica, nici de neputinta.

Glasul care crede ca poti. Deopotriva la 7 ani, la18 ani, la 30, la 40, la 50 sau la 70.  Glasul ce-ti pune aripi in loc de brate, in loc de suflet si te ridica spre un tine mai fericit.

“O data in viata as vrea sa fiu sarutata in ploaie.”

“O data in viata as vrea sa zbor.”

“O data in viata as vrea sa mananc ce vreau si sa nu ma ingras.”

“O data in viata as vrea sa fiu DJ la Love Parade.”

“O data in viata as vrea sa visez in culori.”

“O data in viata as vrea sa incap in blugi slim.”

“O data in viata as vrea sa dispara sistemul monetar.”

Azi mi-am amintit de acea provocare, gandindu-ma la sutele de decizii luate fiindca “trebuie”, fiindca asa “e bine” sau fiindca in directia aceea mergi si nu mai poti pasi in afara fagasului.

M-am intrebat ce mi-as dori azi, daca ar fi sa aleg acel lucru pentru care nu am avut niciodata destul curaj. Sau nu a fost timpul.

Tu ce ti-ai dori sa indraznesti o data in viata? Daca ai lasa deoparte indoielile, prejudecatile, angajamentele, frica?! Daca te-ai lasa ghidata de speranta, incredere, iubire?!

 

Daca am trai condusi de iubire, nu de frica…

Gina Butiuc

sursa foto: aici

 

 

*Toate articolele publicate pe 40pluswoman.ro sunt proprietatea autorului. Nici un articol nu poate fi copiat, integral sau partial, fara acordul scris al acestuia,  mentionarea sursei si respectarea conditiilor impuse de acesta .

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Comments

  1. Margareta Toma :

    SUPERB ARTICOL…. o dată în viață …. măcar….

  2. SUPERB ARTICOL … măcar o data in viața … ..

  3. Imi vine sa rad. O data in viata. Candva imi doream sa urc pe Acropole. Nu stiu de ce atunci ca si acum am in minte ceva amintiri dintr-o viata anterioara. Nu stiu de ce am senzatia ca am trait in Grecia antica. Dar, acum, am inchis acel vis intr-o cutie. Prea este ruina. Iar eu in sufletul meu vreau sa pastrez visul intact. Apoi am visat Aurora Boreală, dar…acela chiar era, este si va fi doar acea dorinta de “o data in viata”. Ce imi mai doresc ca si “odata in viata”? Asta cred ca stii. 🙂
    Te imbratisez cu sufletul

Trackbacks

  1. […] fata de noi nu e decat propria noastra dependenta. Propria nevoie de a umple spatii pentru care nu a venit timpul sau curajul pentru a fi ocupate de propriile vise […]

Lasa un comentariu:

*