Timpul pentru acum, aici

Timpul pentru acum, aici

Poate ca o prea mare marte din viata o dedicam indatoririlor, celor ce depind de noi sau celor ce ne imaginam ca depind de noi. Poate ca ceea ce credem deseori a fi datorie sau atasamentul altora fata de noi nu e decat propria noastra dependenta. Propria nevoie de a umple spatii pentru care nu a venit timpul sau curajul pentru a fi ocupate de propriile vise implinite.

Privesc in urma si vad prea multe renuntari, prea multe amanari, prea multe “as vrea…”… Privesc spre tine si ma recunosc in sacrificiile pe care ti le-ai asumat.

Te privesc cum renunti – din nou – la calatoria in Maroc, la rochia aia din matase si la ultima felie de tort. 

Asa ca, imbraca azi paltonul cel bun si poarta-l inainte sa-l manance moliile. Bucura-te de vinul ala de colectie fiindca sigur ai de sarbatorit ca esti in viata; nu-l pastra pentru momente care s-ar putea sa nu (mai) vina. Cumpara-ti pantofi galbeni si poarta-i intr-o zi mohorita. Daca ti-e drag – spune-i. Daca nu-ti mai e drag – spune-i si pleaca. Daca ai iertat, poarta-te ca si cum ai iertat. Si spune-i. Daca vrei sa faci o nebunie – fa-o; cand vei considera ca a venit timpul si-iti vei fi gasit curajul s-ar putea sa nu mai ai de ce sa o faci; sau cu cine; sau sa fi tu alt om ori in alt loc.

Traieste azi ceea ce te bucura si-ti face sufletul sa fie viu; ceea ce-ti infioara trupul si-ti deseneaza zambet pe fata inainte de culcare. Ridica-ti fruntea spre stele si pastreaza in minte imaginile lucrurilor, oamenilor si emotiilor ce te fac mai bun.

Aceea esti tu cea de maine. Fiindca ai TRAIT azi.

 

Gina Butiuc

sursa foto: aici

 

 

 

*Toate articolele publicate pe 40pluswoman.ro sunt proprietatea autorului. Nici un articol nu poate fi copiat, integral sau partial, fara acordul scris al acestuia,  mentionarea sursei si respectarea conditiilor impuse de acesta .

 

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Lasa un comentariu:

*