Toate visurile au pretul lor

Toate visurile au pretul lor

Fie ca privesti viata din perspectiva practica sau spirituala, stii ca in lumea asta fiecare lucru are un pret. Ca nimic nu vine de la sine. Pentru unele plata e de natura concreta, materiala – iar acesta e cazul cel mai usor de inteles si de gestionat, insa altele au un pret de platit in sacrificii. In renuntari. In amputari ale confortului tau. Poate si al celor dragi.

Se spune ca ceea ce obtii usor, nu conteaza – iar ceea ce conteaza, nu obtii usor. Iar daca esti pe un drum pe care nu sunt obstacole acel drum s-ar putea sa nu fie drumul potrivit pentru tine. Ca, daca nu e aglomerat, probabil ca acel drum nu duce nicaieri.

Asa si este. Dar, ce se intampla cu acele visuri pentru care toate sacrificiile nu au fost suficiente? Cu  visurile al caror pret sunt alte visuri?! Doar timpul iti poate spune daca au meritat ofranda adusa. Daca au fost sa fie “ale tale”.

Dar sunt si visuri al caror pret sunt ele insele. Despre care, peste ani, iti dai seama ca implinirea lor ar fi fost o pierdere imensa pentru tine. Incomparabil mai mare si mai dureroasa decat golul renuntarii.

Si mai e acel vis care-ti alimenteaza intreaga viata si pentru care toate zilele proaste, toate pierderile si sacrificiile pe care nu le intelegi sunt plati facute in avans pentru implinirea lui. Acela e VISUL tau. Acela care te face un om mai bun, superior in cel mai perfect sens, acela pentru care ai venit. Si tot ce ai pierdut pana atunci au fost ofrande aduse pe altarul lui.

Da, toate visurile au pretul lor. De cele mai multe ori contorizat in alegeri.

 

Gina Butiuc

sursa foto: aici

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Trackbacks

  1. […] “Daca vrei sa faci ceva, iesi din casa.” Nu a existat un lucru pe care sa-si propuna sa-l faca – si sa nu-l faca. S-a trezit dimineata, si-a facut un plan – si a pornit sa-l realizeze. Nimic nu e de neatins, chiar daca iti lipsesc, deseori, mijloacele. Chiar daca, deseori, premisele par potrivnice. Asta am inteles-o pe la vreo 8 ani – si, chiar daca deseori am facut greseli sau nu am obtinut ce mi-am dorit, stiu ca nu exista vis pe care sa nu-l poti atinge daca acela e visul tau. […]

  2. […] bucuri de el?! De cate ori a venit prea tarziu, atat de tarziu incat a fost inutil?! Ai uitat de amputarile de suflet, de vise, de viata pe care le-ai adus ofranda pentru … ce?! Ai uitat de sperante pierdute, de lacrimi, de nesom, de […]

Lasa un comentariu:

*