Dan Vasile: Aceste femei pe care le iubesc!

Dan Vasile: Aceste femei pe care le iubesc!

Daca ar fi sa caut o comparatie care sa-l descrie pe Dan Vasile, as spune ca e precum ceaiul verde cu ghimbir cu care m-a intampinat in excentricul sau birou din Vasile Lascar: moderat aromat si putin intepator. Toate cuvintele sale raspund cumva unui gand al tau nerostit (inca!) in timp ce privirea sfredelitoare tradeaza curiozitatea si inteligenta vie. Te citeste din cuvinte, din priviri, din gesturi. Si anticipeaza in cel mai confortabil mod cu putinta. 

Daca il provoci sa vorbeasca despre sine, ar spune ca e regizor (cu 30 de spectacole pe multe scene din tara, festivaluri, nominalizari &stuff), ca e scriitor (a publicat o carte pt copii), ca a facut un pic televiziune, un pic de publicitatate si un pic glossy magazines, ca are un business buburuzic (adica delicat si colorat) cu training si consultanta pentru zona de Public Presence (orice ar insemna asta in orice profesie). Ii place sa gateasca excentric si e dependent de muzica rafinata si moda cu clasa. Vorbeste cu pasiune despre fiecare experienta care fie l-a definit, fie l-a intors pe dos si l-a provocat sa ajunga pe drumul LUI, sa renunte la ce e bine ca sa devina autentic. Cu toate costurile. Nu-i e teama sa vorbeasca despre crizele pe care le-a trait si despre cum l-au schimbat acestea. 

Imi vorbeste despre momentul de “punct zero” in care a constientizat ca totul era gresit si asa nu se mai putea – “insa, de fapt, eram de mult timp acolo, doar ca uneori mai puteam scoate capul la suprafata si sa ma amagesc ca imi e bine. Nu imi era bine, de fapt nu mai eram eu insami…” Imi vorbeste despre cat de usor ar fi fost sa plece si decizia de a reconstrui. Despre a fi prezent in propria ta viata, in casnicia pe care o ai si despre a-l “vedea” pe celalalt. “Mai presus de toate, as spune despre mine ca in ultimii 23 de ani am trait alaturi de o femeie incredibila. Cu care mi-am dorit sa fiu si sa raman.”

Vorbeste cu naturalete despre explorarea sinelui, despre situatiile de “asa trebuia sa fie” si modul in care femeile din viata lui i-au definit un mod de comunicare empatica si anticipativa. “Aceste femei pe care le iubesc – fie ca vorbim aici despre colege, colaboratoare, cliente dar, mai ales, despre sotia mea – m-au invatat despre mine…”

Zambesc cand imi spune ca inca se mira de el in postura de tata a 3 baieti, desi ar fi cazul sa se pregatesca sa devina bunic in viitorul apropiat. Si, poate, in sfarsit va fi timpul si pentru primul tatuaj… 

Cu Dan Vasile ne vedem pe 7 martie la “Serile 40pluswoman”.

 

Gina Butiuc

sursa foto: arhiva personala a lui Dan Vasile

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Lasa un comentariu:

*