Marie-Rose Mociornita – in fiecare etapa a vietii suntem diferiti

Marie-Rose Mociornita – in fiecare etapa a vietii suntem diferiti

Vorbeste cu un firesc debordant despre singuratate, adaptare, nevoia de schimbare si modul in care boala sau disparitia cuiva drag te marcheaza si te provoaca sa-ti vezi limitele. E convinsa ca, dincolo de ceea ce suntem in mod esential si ne defineste ca persoane, in fiecare etapa a vietii suntem diferiti, ca expresie a lectiilor asumate – si asimilate – si ca aceasta schimbare e parte a evolutiei fiecaruia dintre noi.

Zambeste – iar zambetul parca vine dintr-o alta vreme, o vreme cu printi, cu cai albi si zane suave –  cand isi aminteste despre lectiile neinvatate la timp si cat de mult – si de drastic – acestea s-au repetat pentru a forta invatarea…

De fapt, fiecare “poveste” este insotita de zambetul enigmatic ce pare a o defini. Fiecare cuvant picura calm si neted si chiar si atunci cand opiniile sunt exprimate cu claritatea unei sabii blandetea cuvintelor te convinge ca poti; ca vei merge mai departe; ca “trebuie sa ajuti fiindca si tu ai fost ajutat”…

Nu te menajeaza spunindu-ti ceea ce ai vrea sa auzi – insa iti spune totul intr-un mod menit sa te faca sa te simti confortabil cu tine insuti; sa ierti si sa te ierti. Intreaga ei atitudine emana generozitatea si compasiunea omului care a cunoscut culmile disperarii iar ca raspuns la durere a ales sa fie generos in modul simplu si autentic. E calitatea pe care am intalnit-o la toti oamenii de o incontestabila anvergura morala: eleganta si nobletea ce vin dintr-o viata asumata pana in ultimul detaliu.

Este Marie-Rose Mociornita, una dintre cele mai respectate figuri feminine romanesti si va fi alaturi de noi pe 7 martie la ”Serile 40pluswoman – Eleganta de a fi”.

Gina Butiuc

sursa foto: aici

 

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru a primi cele mai noi articole

Comments

 1. ursache marcela :

  Eu ma intrebam acum cateva zile de ce nu mai sunt aceeasi, de ce m-am schimbat si care sunt eu cu adevarat. Am gasit raspunsul la doamna Mociornitape care o admiram de mult si despre care nu mai stiam nimic. Va multumesc!

 2. Demult n-am mai citit ceva atat de frumos si de original .Ceva atat de adevarat,de ancorat in realitate , atat de sincer , de plin de suflet. Chiar o pot asemui cu o poveste universala, in care ne regasim toti.Ne regasim dorul de cei dragi, stralucirea tineretii, valtoarea vietii – un drum pe care il cunoastem toti.Pe care am mers toti. O poveste scrisa din inima cu multa iubire , cu adevarat inspirata. O poveste care isi gaseste un loc printre scrierile pe care le port cu mine pe drumul meu. Profunzimea si simplitatea ei au deschis porti largi in sufletul meu . Raspunsurile le vom gasi intotdeauna singuri, scriindu-ne jurnalul vietii noastre pe masura ce o traim.Si pana la urma, cel mai important lucru este sa ai curajul de a te darui pe tine si sa te bucuri ca ai putut-o face. Multumesc.

 3. Sunt recunoscatoare pentru ce mi-a dat viata pana acum. Cand suntem recunoscatori pentru ceea ce avem deja, nu mai cautam fericirea in lucrurile pe care nu le avem. Starea de recunostinta nu permite emotiilor negative sa-si faca loc in sufletul nostru. Din pacate in viata mai sunt si situatii in care nu poti lasa emotiile negative sa nu te stapaneasca si atunci in acele clipe uitam ca suntem recunoscatori. De fiecare data cand fetita mea zambeste sunt recunoscatoare celor care m-au ajutat sa-i aduc zambetul pe buze.

 4. Inspira, calmeaza, ofera, entuziasmeaza ….
  O multime de plusuri .
  Aceeasi stare de bine .

 5. Multumesc ! Mi-a umplut inima!

 6. Cat rafinament si cand ma gandesc cat trebuie sa fi indurat pentru renumitii ei inaintasi!. Asa ne-am distrus noi, romanii, elitele! Specific romanesc!

 7. Asa este! In fiecare decada a vietii suntem altii -si fizic si psihic si comportamental!E binevenit acest articol! Multumesc

 8. Să mă anunțați când vine Dna Mociornita

 9. Mulțumesc pentru acest articol care mi-a oferit din plin un superb început de zi, cât despre eleganța și rafinamentul doamnei Mociorniță îmi oferă o stare de bine și simt că sunt parte dintr-o alt fel de lume. L-aș citi și reciti cu drag, zile la rând !!!

  • Daniela, iti multumesc ca esti aici si apreciezi acest blog. Intr-adevar, doamna Mociornita este un simbol de eleganta si rafinament iar gratia cu care dumneaei exista in aceasta lume ne inspira sa credem ca putem fi mai mult, fiecare dintre noi.

Lasa un comentariu:

*